G-2HTWG67W85

    Over mij

Mobirise

Mijn naam is Erika Wiegmann

Dit is mijn achtergrond:
* studie Duits, wijsbegeerte, psychologie, pedagogiek en Nederlands aan de universiteiten
van Münster en Osnabrück, Duitsland (erstes Staatsexamen 1989)
* studiesemester Duits en wijsbegeerte aan de universiteit Hull, Engeland (1985/86)
* doctoraaldiploma Duitse taal- en letterkunde, universiteit Leiden (1992)
* 1e graads bevoegdheid Duits, HMN Utrecht (1993)
* 30 jaar docente Duits voor vreemde taal en moedertaal aan de ISH
(International School of The Hague 1990-2020)
* 2018-2021 opleiding tot Davis Counselor, licentie (2021)Mijn verhaal

In mijn werk als docente in het voortgezet onderwijs hadden de leerlingen met dyslexie extra voorzieningen en zij hebben met hun dyslexie moeten leren leven. Tijdens een studiedag leerde ik de Davis methode kennen, deze heel andere aanpak, en ik was meteen verkocht. Een methode die mensen van hun problemen afhelpt! Bij mij was meteen interesse, twijfel, fascinatie en nieuwsgierigheid gewekt. Genoeg redenen om de boeken van Ronald D. Davis te lezen en vervolgens met de opleiding te beginnen.

Inmiddels ben ik een gecertificeerde Davis counselor en help met veel enthousiasme mensen van alle leeftijden met deze problemen. Ik profiteer als counselor van mijn lange werkervaring in het onderwijs met jonge mensen en van mijn kennis als taaldocent. Het is bij iedere cliënt weer boeiend om mee te maken hoe hij/zij met sprongen vooruitgaat en weer vertrouwen in zichzelf en in het eigen kunnen krijgt.

De naam denkwonder is de fascinatie en achting voor alle moeilijkheden die mensen kunnen ontwikkelen omdat zij de bijzondere gave van het beelddenken bezitten. Tegelijkertijd is het de bewondering voor de mogelijkheden van deze gave om de problemen op te lossen.

website dyslexia.com

HTML Code Generator